Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Tak jak prosiłeś w innym poście, odpowiadam tutaj. Wiem, że pytanie zadałeś do Pantarana. Tu moje uzasadnienie - przypuszczenie. Przede wszystkim emisji nie powinno być na WZA 15.02 ponieważ nie jest przewidziane podwyższenie kapitału zakładowego - nie ma uchwały, która umożliwiałaby emisje. Poza tym mamy tutaj do czynienia z wyjątkową sytuacją. Spółka True Games praktycznie nie ma majątku- to świeża spółka utworzona kilka miejscu temu. Poza tym co ważne, to Herbal przejmuje True Games a nie odwrotnie (!). Po przejęciu, Herbal zmieni nazwę na True Games Syndicate. Zmieni sie statut, PKD itp. W zamian za przejęcie True Games, Herbal ma przekazać akcje jej dotychczasowym akcjonariuszom - MG, Sokol i chyba Pan Jasiński. Taka możliwość jest zapisana w projekcje uchwał jeżeli pamietam dobrze. Pan Nowak w wywiadzie dla Comperic mowil, że FF wynosi 60%. Wyglada ze posiadają 40%. To chyba cześć z nich przekażą obecnym alcjoanriusziom True Games. Tak to rozumiem. Sam jestem ciekaw. Pan Nowak zapewniał o braku emisji teraz na WZA. Nie wykluczał w przyszłości przy większej wycenie. Nie mam powodów mu nie ufać.