Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Witam Cinu w nowym roku, odpowiadając na Twoje pytanie, oczywiście zmienność na małych spółkach potrafi być bardzo duża, w szczególności na tych, gdzie jest obecny kapital spekulacyjny, bądź pojawia się dużo informacji w ESPI. Boruta w mojej ocenie jest perłą, co nie oznacza, że będzie tylko rosnąć. Niewielka część informacji, na które czekałem zaczęła się pojawiać dopiero w ostatnim czasie, czyli przejęcie Invention BIO, kolejne dotacje czy wreszcie zwiększenie mocy produkcyjnych linii only bio i only Eco. Jesli cofniesz się do początku roku to z pewnością możesz zauważyć, że model biznesowy i rozwoj spolki odbywa się na "naszych" oczach. Co, więcej spolka z kilkuletniego marazmu między 0,15 -0,25 gr wyszła z konsolidacji górą i jak narazie trzyma się dosyć pewnie powyzej wspomnianych poziomów. O spółce wspomniałem, ze mam ją w portfelu przy ok 0,36 - 0,40 gr nie po toż aby kogoś "ubrać", uważałem i nadal uważam, że najlepsze dopiero przed akcjonariuszami tejże perły. W Ikw21 wejście na główny parkiet, a już aktualnie pojawiają się wolumeny pozwalające handlowac wiekszymi pakietami. Kolejne kroki to dlasza rozbudowa nowych linii kosmetyków i realizacja programów, na które otrzymali spore dotacje m.in biosurfaktanty, nanoemulsje, które mogą zrewolucjonizować dziedzinę kosmetyków lub leków- możliwość dostarczenia leku do odpowiednio miejsca, w którym zacznie dopiero działać. Kolejna sprawa to nawiązanie współpracy z perdue- spolka z USA, ktora dostarcza pasze dla zwierząt na wiele rynków. Sam prezes boruty wskazał, że uszczkniecie nawet promila tego rynku to będzie coś dla spółki. Ale niestety wspomniane przeze mnie działania spółki nienależą do "szybkich badań" zresztą wystarczy spojrzeć na inne firmy biofarmaceutyczne, aby zobaczyć, ze na efekty trzeba poczekać. A zatem, liczę, że w I kw21 na spółce powrócimy do okolic 1,1-1,2 PLN/akcje i tu zapewne zawitamy na dłużej, w dłuższej perspektywie - kilkuletniej liczę na kurs powyżej 3,xx PLN/akcje - nie wiem, kiedy będzie na tych poziomach, ale uważam, że je przebijemy z czasem. Aktualnie mozna bylo zobaczyć w najnowym raporcie duży skok w przychodach, głównie w zakresie sprzedaży online- boruta chce być wiodącym podmiotem w Polsce w zakresie kosmetyków i produktów Eco i raczej są so tego, przygotowani. Jesli zdecydują się na eksport w dużej skali liczę na jeszcze większy sukces. Dlaczego tak sądzę, bo widzę dobrą jakość ich produktów i całkiem niezły marketing. Wielokrotnie wspominałem, że mam średnią poprzednio poniżej 0,50 gr aktualnie podchodzącą pod 0,62 gr i liczę na dużo więcej z biegiem czasu. Później odniosę się do softblue