Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Witam Panie Pawle.
Postaram się krótko i na temat. Otóż, 5.06. stałem się "szczęśliwym" posiadaczem akcji FON zaś obecnie oprócz właściwej ilości zakupionych jednostek pojawiła się na moim saldzie ta sama ilość FON-JPP (wycenianych na 0,10).Pytanie zasadnicze - co powinienem zrobić z tymi jednostkami:
a. nic, po pewnym czasie zostaną przekształcone na jednostki akcji (tylko kiedy?);
b. do pewnego czasu (tylko do kiedy) należy je sprzedać aby nie przepadły;
c. nie mam kolejnego pomysłu... :-)
Starałem się znaleźć na forum odpowiedź, ale w natłoku czczej gadaniny trudno odnaleźć odpowiedź.
Pozdrawiam w oczekiwaniu na fachową odpowiedź.
Marcin