Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Czyli to ewidentna optymalizacja podatkowa :) nawet jak teraz sprzedam mam po 31.50. To mi ta "stratę" oda dywidenda (tak wiem podatek ale ja go na bank odliczę :p :) niby dodając będę 3-5 % stratny (koszty zakupu i sprzedarzy) Ale mam w ręku przychód zwana "stratę ". Szkoda tylko ze nie mam jak odliczyć jej w pełni. (50 % odliczenia straty za ten rok zrealizuje w max 30 %) Ale na przyszły rok będę miał co odliczać :p lub nawet siłowo rozliczę stratę żeby z niej skorzystać. Czyli to nie taka zła inwestycja, oczywiście jak się ma zyski. Szacuje odliczyć strate w wysokości 70 % :P Ta spółka to bardzo dobry przykład inzyneri podatkowej