Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Z jakiegoś blizej nieokreslonego powodu moderator usunął mój post to tym razem juz bez tresci komunikatu ESPI. Zgodnie z dzisiejszym komunikatem Wikana zamierza wyemitowac obligacje za 22 mln na spłatę bieżących obligacji. Oczwiscie tutaj pewności czyje są bieżące obligacje nie mam, ale zakładam ze B. (bo niby czyje). Dlatego publiczna emisja nowych obligacji na spłatę poprzednich nie wróży niczego dobrego. Najbliższe wyniki będą bardzo dobre, ale co potem będzie to na chwile obecną nikt nie wie, a perspektywy moim zdaniem nie są zbyt optymistyczne i wychodzi na to, że B. tez nie jest pewny skoro chce wyjąć ta kasę z Wikany mimo ze akurat pozyskał ponad 100mln ze sprzedazy Mobruku (SCENARIUSZ NEGATYWNY). Może sie jednak zdarzyć, że się mylę i moje założenie ze te obligacje są B. jest błędne i B. emitując nowe obligacje pod siebie chce właśnie stare spłacić kasą z Mobruku (SCENARIUSZ POZYTYWNY). Tylko gdyby tak było to czemu emisja jest publiczna? Gdyby to było pod niego byłaby chyba raczej prywatna....