~CarlosRoca

Nie ma problemu podzielę nie moim uwagami ... ale gdzieś w okolicach weekendu.

Forum bankiera nie jest dla mnie priorytetowe ze względu na poziom wypowiedzi jaki tutaj panuje ... o różnych insynuacjach ze strony różnych bankierowiczów w moją stronę nie wspominając ... szczerze mówiąc to mam coraz mniejszą ochotę na pisanie tutaj czegokolwiek ... moje wpisy odnosiły się głownie do merytorycznych kwestii związanych z produktami, spółka i jej strategią działania. Zobacz ile wpisów w tytułach ostatnio ma nazwę "Carlos" ... robi się to dla mnie żenujące.

Jednakże, moje wpisy na innych forach rzeczywiście są i ze swojej strony nie zmieniłem zdanie o Scope Fluidics. Wciąż uważam spółkę za firmę z dużym potencjałem - przede wszystkim ludzkim, produktowym oraz naukowym. Cały czas uważam, że spółka jest w stanie dowieść sukces swoich projektów i osiągnąć certyfikację PCR ONE jak i Bacteromica w 2021 roku oraz skomercjalizować te projekty z dużą wartością dla swoich akcjonariuszy. W takim tez mniej więcej tonie wypowiadam się na innych forach.

Jako słaby punkt uważam obecną komunikację spółki z akcjonariuszami, w tym z tymi kluczowymi, którzy w dużej mierze są ambasadorami marki Scope Fluidicgs na rynku kapitałowym w Polsce. Mam tu na myście siebie, Tomasza432, Mike'a czy chociażby Pana Przemka Staniszewskiego ze stockwatch.pl. 

Myślę, że sama spółka Scope Fluidics ma do odrobienia lekcje wizerunkowe związane z komunikacją w relacjach inwestorskich, ponieważ to od poprawy tej komunikacji w dużej mierze zależeć będzie postrzeganie spółki przez inwestorów indywidualnych i częściowo również przez instytucjonalnych. 

Rozumiem, że spółka ze względu na chorobę Covid-19 wewnątrz spółki i jej pracowników miała duże problemy operacyjne i ograniczone możliwości komunikacji, jak i jestem w stanie zrozumieć, że Pan Szymon Ruta odpowiedzialny za komunikację w relacjach inwestorskich może nie mieć wystarczajaco dużo czasu, aby na bieżąco odpowiadać na zapytania inwestorów ze wgłębi na całą masę innych obowiązków, ale sugeruję, że można to naprawić rekrutując osobę do marketingu odpowiedzialną za relacje inwestorskie. Skoro spółka ma ambicje globalne to może czas już o takiej osobie pomyśleć, bo naprawdę coś z poprawą komunikacji należałoby pilnie zrobić.

Ze swojej strony jestem na spółce od paru lat i nie zamierzam tego zmieniać. Akcje cały czas posiadam i czekam cierpliwie na zakończenie pierwszych projektów, nad którymi spółka pracuje od osie już lat. Nic się tutaj z mojej soterny nie zmienia.

Ze względu na cała sytuacje wokół tutaj na forum, nie śledzę też wpisów podczas sesji. Co najwyżej mogę Wam odpowiadać po sesji, choziazpoważnie nie zastanawiam czy jest sens dalej pisać cokolwiek na bankierze. Są inne fora, gdzie kultura wypowiedzi jest znacznie wyższa i trochę szkoda mi już mojego zdrowia na czytanie tych wszystkich wpisów pod moim adresem.

Dlatego umówmy się tak - jeżeli ten wpis tutaj dostanie 5 łapek na minusie to juz więcej tutaj nic nie napiszę. Zapraszam mieć trolli do minusowania - macie niepowtarzalną szansę wyrzucić mnie z tego forum raz na zawsze - pięć łapek to naprawdę niedużo, a łapek w górę nie będę wliczał do całego obrazu. Do dzieła zatem trolle...

Ps. Jak mnie tutaj wyrzucą trole to znajdziecie mnie na longterm.pl lub stockwatch.pl, akcje zostawiam i ze spółka zamierzam przejść cały proces produktowy. Nie pytajcie więc w kółko o to samo...

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.