~Komuch

Typowe dymanie leszcza, już wiesz chociaż, dlaczego tam kurs nie rósł ani dlaczego nie rośnie na pmpg? Ciesz się, że chociaż straty nie zaliczysz, tam sporo osób siedzi po 5 zł. Tylko, że w akcjonariacie siedzi 2 fundusze OFE, które mają 15 % akcji, wątpię żeby oddały po takiej cenie chyba, że dostali ofertę nie do odrzucenia a już mieliśmy takie sytuacje choćby na integerze, gdzie OFE brało emisję po 200 zł żeby po roku oddać Bzozce po 40 zł. To co państwo na Enerdze zrobiło to nóż w kieszeni się otwiera. Po prostu źle zainwestowałeś, gra się tam gdzie rośnie i z trendem a nie wyczekiwanie, tak można rzucać klepaki, że kiedyś to urośnie tak jak ja na pmpg. Wszystko rośnie a ty kwitniesz na pmpg i pgo? Straszna porażka. Mam nadzieję że nie piszesz całej prawdy.Ja bym nerwowo nie wytrzymał, zaraz bym przezucił w coś co rośnie. Najlepiej w arkusz wbić trendy wszystkich wig-ów czyli WIG Energa , gry, wig20 itp. I ten WIG który się podnosi po korekcie to ładować się w kilka spółek z tego indexu, to jest najłatwiejsze granie. Gdy np taki swig80 jest na szczycie i zawija to uciekać ze spółek z tego wigu. Ja też obawiam się takiego obrotu sprawy na pmpg, prezes ciągle skupuje i trzyma nisko kurs, bardzo podejrzane, duże prawdopodobieństwo że może chodzić o ściągnięcie spółki z giełdy. Jedno mnie tu trzyma, to były makler (nie ten co pisze pierdoły na forum pmpg) więc myślę, że kiedyś pokaże na co go stać i odpali. A i tak zawsze nieźle zarabiać się dawało jak spadało na 10 gr przed splitem a teraz 1 zł. Ja już 70% gram na wig20. Na Sasinowych padalcach. Nieźle teraz dały zarobić i nie widać korekty, mam nadzieję że od 2000p się odbije, może jutro haha ewidentnie wszedł większy kapitał i trzeba korzystać. Wczoraj sporo przerzuciłem na Taurona. Dużo skacze po PZU, KGHM i pozostałych. Nigdy na jednej czy dwóch spółkach nie wolno grać. Wczoraj sprzedałem Rainbow 130% zysku i wszystko w Taurona. Każde cofnięcie to okazja do kupna. Liczę bardzo na 3 fale epidemii i ponowne wielkie okazje. Wątpię żeby naszedł kryzys. Jak Goldman pisze a ja jemu wierzę najbardziej, że po zaszczepieniu ludzi gospodarka i turystyka ruszy z kopyta to tak będzie. Dobrze zarobiłem na kghmie, widać że dobrze jest tam zapakowany i prowadzi ta spółkę na nowe szczyty. Co jakiś czas wysyła informacje o prognozach na rosnącą miedź a wiadomo kurs kghmu uzależniony jest od ceny miedzi, można sobie go nałożyć, jak ulał pasuje. Jak Goldman poda że miedź pójdzie na 8000 USD to ładować się pod nowe szczyty na kghmie . Śmiać mi się chciało jak mBank puścił w eter, zapewne ustawili się w kontraktach na spadek kursu allegro, i rekome dali na chyba 40 czy 50 zł. A allegro prowadzi też Goldman, myślę że mbank się przeliczy i zaliczy wielkie straty.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.