Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
To że ktoś ma nick Laws nie znaczy jeszcze że jest prawnikiem.
Kodeks Spółek Handlowych stanowi jasno - powtarzam
Art.387.§1. Członek zarządu, prokurent, likwidator, kierownik oddziału lub zakładu oraz zatrudniony współce główny księgowy, radca prawny lub adwokat nie może być jednocześnie członkiem rady nadzorczej.
§2.Przepis §1stosuje się również do innych osób, które podlegają bezpośrednio członkowi zarządu albo likwidatorowi.
§3.Przepis §1stosuje się odpowiednio do członków zarządu i likwidatorów spółki lub spółdzielni zależnej.
OK, Pan Mariusz Herman powiesz, że nie jest członkiem Zarządu, ale jedynie dyrektorem w CBDNA
Dlatego co do konfliktu interesów mam wątpliwości.
A ponieważ został wybrany w tym roku, to .... tegoroczne sprawozdanie nie było audfytowane.
Co do biegłego rewidenta - on sprawdza (teoretycznie) tylko liczby.
Ponieważ nigdy nie przedstawiałem audytorom jednostki tak zaniedbanej formalnie jak innogene - to nie wiem czy zauważyliby niezgodności.