Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
#gielda
#xtb
za mną strata na 230 zł na CFD, dołączam do grona osób, 80% posiadaczy rachunków w xtb którzy stracili kasę...
myślę że najbardziej pogrążający jest SWAP - koszt dziennej obsługi pozycji. Miałem 0.05 i 2x 0.01 na USD PLN, źle obstawiłem - buy. - 3.76 zł
Myślałem żeby trzymać pozycję ale stwierdziłem że chyba jedziemy na 3.68 zł więc przez 2 miesiące sam swap by wyszedł 90 zł bez gwarancji że dojedziemy do 3.80 zł w 2 miesiące...
Już nigdy więcej CFD. Kupiłem po drodze dolary i niech sobie leżą na koncie, nic za nie nie muszę płacić. Sprzedam jak dojedzie do 3.98 zł