Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Słuchaj ŚWIADOMY, miałem Cię za mądrzejszego. Wers nie istnieje ! Jest postacią wyimaginowaną. Fantazją mojego umysłu. To zwykły szczeniak, któremu się nudzi i pisze coś pod ławką. Jak wymyśli jakąś spekulacje i mu się "uda" to jest Bogiem na tym forum, a jak mu się nie uda - to hejt się na niego leje strumieniami (byłeś na forum, to wiesz ). Ktoś taki jak wers faktycznie nie istnieje ! Nie ma go. Widziałeś go kiedyś? Rozmawiales z nim kiedyś? Może to jest w ogóle kobieta.... A dlaczego nie? No dlaczego? Serio, będziesz wydawał swoje ciężko zarobione pieniądze, na pomysły kolesi z tego forum? (Sorry Reznor, że posłużę się Twoim przykladem, ale muszę - nie traktuj tego proszę osobiście, z góry Cię za to przepraszam) Posłuchaj Świadomy, w sumie to od stycznia tego roku wyimaginowany kolega Reznor, namawiał mnie m.in. na spółki: Ciech - byl po 40 zl wówczas :). Forevern - byl po 12 zl wówczas Boruta- była po 1.6 wówczas Itl - byl po 2.4 Livechat - byl po 50 Carbon - byl po 40 Sprawdź sobie po ile są dzisiaj. (Masz sprawdzić Świadomy!) Żeby byla jasność, sam go pytałem na czym siedzi, co ma w portfelu i co warto kupić. Zawsze serdecznie i zgodnie ze swoją wiedzą odpowiadał.... A co ja z tego zrozumiałem, jak to przetrawilem, co kupiłem a co nie, było już było tylko MOJĄ sprawą. Od tamtego czasu Reznor, prawdopodobnie siedział w stracie na ciechu, lub uśrednil w dół i wywalił. Potem dobrał, albo odebrał cały pakiet po ok 31. Potem trzymał w stracie jak Ciech był po 25, a teraz wywalił nawet nie wiem po ile, gdy wszyscy zaczęli uciekać po raporcie. Chodzi mi o to, że czytając forum nie nadążysz za pomysłami, decyzjami osób tu rozmawiajacych. Rozumiesz? My z resztą często piszemy długo po fakcie, że coś sprzedaliśmy albo kupiliśmy. Uśredniamy w dół, dokupujemy, sprzedajemy w sekundę(!) żeby ciąć stratē.......Strategie zmieniają się non stop, bo taki jest rynek ! Ja tak naprawdę nie wiem co Reznor robi... bo niby jak mam to sprawdzić? Nie wiem ile uwalił na ciechu. A może nic, bo wyskakiwał kiedy trzeba? Chodzi mi o to, że spekulacja jest szybka, trudna i wymaga strategii - w zasadzie codziennie nowej. To nie jest siedzenie na varsav przez rok i czekanie na raport.... Stratami też dzielimy się z opinią publiczną dużo rzadziej niż zyskami, nie zauważyłeś? Jak wyciągnę z PKO 40proc po pół roku, to zakładam specjalny wątek, a jak na 4Mass mam stratę 30 proc to jakoś o tym nie wspominam :))). To forum to wycinek z rzeczywistości mojej spekulacji, strzęp nie oddający obrazu sytuacji, jakiś odprysk wszystkiego co robię i myślę o rynku. Miejsce gdzie trochę zaleczam trejdingową samotność, przestrzeń z której zaraz wyjdę i wrócę jak będę miał ochotę, albo i nie.....A Ty zostaniesz z zakupami, które dla Ciebie wymyśliłem. Ugieły mi się dziś nogi na zdanie "zaufałem Wersowi...".... ech kolego, bądź świadomy.