Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
No i kolego właśnie o te krzywe ruchy z obligami cały czas się rozchodzi ... skoro mają ponad 5mln na koncie to powinni przynajmniej część tej kwoty przeznaczyć na ich spłatę. Ryzyko jakie widzą inwestorzy ... 1) Rozwalą pieniądze na skup własnych akcji/ promocje itd. 2) W konsekwencji może się okazać, że przy aktualnych przychodach nie uda im się uzbierać ponad 10mln netto na samą spłatę w te 3 lata !! Broniłem tu Zarządu gdy atakowano, że co to za spółka co nie spłaca obligacji ... bo takich spółek jest masa co NIESPŁĄCIŁA ich. Ale wierzyłem, że oni nie tylko chcą... ale też to zrobią w sposób sprawniejszy. Teraz widać, że oni chcieli to tylko rozłożyć na raty żeby żyć dalej jakby długu nie było. Nadal hazard, uda się albo nie. I myślę, że nie tylko ja tak tą sytuacje widzę bo kurs ma obrany kierunek.