Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Wyliczyliśmy wtedy ile akcji wcięło, generalnie to Espi z perspektywy czasu patrząc było tak raczej celowo poplątane i połączone z nabyciem przez JHR, i jeszcze z nabyciem przez nich samych, żeby odwrócić uwagę od tego, że tak naprawdę wcale nie nabyli, a co wziął JHR było kroplą z tego co zmieniło właściciela pod stołem.
Łudzili się ludzie, w tym ja, że to faktycznie coś dla Spółki w zamian musiało oznaczać, a wygląda na to, że było to jedynie dla obejścia okresu zamkniętego, dzięki temu słupy mogły cały październik upłynniać, i żeby nie wywoływać paniki, gdyby oni sami co kilka dni dawali kolejne Espi o zbyciu.
Nie spodziewałem się tego akurat na tej Spółce, szkoda, że tak sobie opinię zjechali... Co do pozwu to brednie, podstaw nie ma, ale odnośnie zasypywania Spółki e-mail z pytaniami myślę, że nie zaszkodzi - może zauważą, że ludzie wałek w tym dostrzegli i może się zreflektują, że postępowanie wyjaśniające KNF nie przysporzy im żadnych korzyści, a de facto do tego są podstawy, bo jeżeli objęły te akcje osoby z nimi powiązane i sypały w okresie zamkniętym to jest to złamanie tego zakazu.