~marmar5619

jak zapewne zauważyłeś lewe okienko i ilości papieru kupowane po coraz niższych cenach,świadczą o tym ze juz w ubiegłym tygodniu zmienił się akcjonariat. wszyscy ,,wisielcy'' narobili w spodnie i oddają pkc . jest tutaj jednak sporo inwestorów którzy mają za sobą wiele takich kuriozalnych sytuacji. jak wszyscy wiedzą raport jest dobry. może nie jest to przyczynek do miliardowych obrotów ale w perspektywie czwartego kwartału to bardzo dobra promesa. niestety ,na potencjalny dochód na papierach tej spółki trzeba będzie poczekać jeszcze tydzień a to za sprawą JRH którego to większość uważa za wyrocznię . Ja mam inne zdanie bo jest to firma zarabiająca na spekulacji więc nikomu z takim toważystwem nie jest po drodze. akcje nabyte przez J zgodnie z ustaleniem wcześniejszym miały być zbyte przed raportem i tutaj spółka podjęła złą decyzję. Większość inwestorów widząc ciągła zwałę ,dała nogę a numer januarego pozostawił niesmak. dwa tygodnie wstecz obserwowałem próbę [oczywiście spekulacyjną] windowania kursu co trzykrotnie zakończyło się zwałą wykonaną przez JRH . Dało to do myślenia kółkowiczom iprzy następnej okazji opuścili pokład ze strata. Czekać,takie jest moje zdanie a przynajmniej do momentu gdy emocje związane z dealem z JRH opadną. może tydzień a może dwa ale i tak wszystko wróci do normy czyli minimum 0,45. nie jest to moja prośba do najwyższego lecz zdrowa i trzeźwa kalkulacja oparta na moich obserwacjach. pozdrawiam wytrwałych.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.