~AndrzejA

Cześć,
Jestem sporo starszy od Ciebie, juz po 40tce. Mam względnie dobrą sytuację finansową, z której korzystam dopiero od 5-6 lat. Wcześniej pomimo dobrych zarobków żyłem raczej oszczędnie. Kluczowa sprawa w moim przypadku, to odwaga do podejmowania wyzwań zawodowych , częste relokacje i dużo pracy. Pozwoliło mi to w przeciągu 10 pierwszych lat pracy zwiększyć kilkukrotnie zarobki, a później je utrzymywać na zbliżonym poziomie. Ze względu na rodzinę (dzieci) obecnie bardziej cenię spokój czas niż pieniądze, jednak wiem że to dlatego że mam pewien poziom stabilizacji i zabezpieczenia. Koszty utrzymania rodziny 2+2 na przyzwoitym poziomie są już naprawdę konkretne, dlatego nie myśl tylko o tym jak zdobyć pieniądze na wkład ale jak później będzie wyglądało życie. Czyli przede wszystkim rozwój zawodowy by zwiększyć dochody , może coś własnego ale ja do tego nie mam głowy. Ważny jest też partner, moja żona rozsądnie patrzy na świat , docenia to co mamy i nie oczekuje, że będziemy oszczędności wydawać na nowsze samochody czy drogie ciuchy,są dla nas ważniejsze rzeczy.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.