Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Ojjjj chłopaki, chłopaki....! Jesteście zupełnymi nowicjuszami albo trochę nie doczytaliście o spółce albo......., jesteście zwykłymi naganiaczami, których celem jest obrzydzenie waloru niedoświadczonym inwestorom w celu odkupienia akcji po niższym kursie. Możliwe też, że jesteście tymi inwestorami, którzy kupili trochę akcyjek po dużo, dużo, dużo wyższym kursie niż obecnie i płaczecie w podusię po nocach. Nadmienię, iż absolutnie nie chcę nikogo tutaj obrażać.
Tak uważam, gdyż:
1. To nie Prezes sprzedawał te akcje, tylko Jerzy Komosiński - główny udziałowiec.
2. Obecny Prezes przejął pałeczkę po swoim poprzedniku i od tego momentu spółka nabrała wiatru w żagle. Poprzednik mógł się pochwalić jedynie umową z LM, która okazała się "lekkim" niewypałem z punktu widzenia marży. Dopiero nadejście Stefańczyka we wrześniu 2018 roku sprawiło renegocjację umowy i nagle się okazało, że da się na tym zarobić. Pojawiły się nowe umowy i w efekcie zobaczyliśmy dawno tu niewidziany solidny ZYSK!!! Ten pierwszy super raport wykorzystał bardzo sprytnie Pan Komosiński, sprzedając trochę swoich akcyjek. Tu się rodzi pytanie, czy uzyskana w wyniku tej sprzedaży gotówka poszła jedynie na realizację marzeń sprzedającego, czy..... może poszła na realizację jakiegoś fajnego projektu w ramach spółki. Pewnie się niedługo przekonamy.
3. Ci, co sprzedają przy obecnym poziomie, prawie na stówę robią to ze stratą. Totalnie irracjonalne aczkolwiek może po prostu ktoś musi sprzedać, bo potrzebuje gotówki i już!
4. Obecne spadki mogą być również wynikiem ogólnego nastroju na giełdach i okresem niepewności ze względu na Covid-19. Ludziska zamieniają akcje na gotówkę bojąc się kolejnej mocnej przeceny akcji. Licząc w ten sposób na odkupienie większej ilości akcji za te same pieniądze.
Wszystko więc się może zdarzyć. Ja uważam, że Comeco ma przed sobą fajne lata i cierpliwi zarobią tutaj godziwe pieniądze. W ostatnim czasie zwiększyłem swój stan posiadania i w przyszłym tygodniu trochę jeszcze powinienem dokupić o ile mi pozwolicie, bo raport już coraz bliżej :-)
Proszę absolutnie nie kierować się moimi opiniami przy podejmowaniu decyzji o kupnie lub sprzedaży akcji. Każdy ma swój rozum i niech go po prostu użyje! JA kieruję się starą zasadą gry giełdowej: "Kupuj plotki, sprzedawaj fakty". Nie zawsze to super działa ale......, daje sporo zarobić :-)
Życzę większych zysków niż strat!!!