Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Widzę kolego, że jesteś zawiedziony reakcją kursu na info o dopięciu umowy uważam jednak, że niepotrzebnie. W mojej ocenie rynek stwarza świetną szansę na godziwy zarobek z bardzo minimalnym ryzykiem. Jeżeli spółka jest obecnie wyceniona na mniej niż gotówka w kasie to można spać spokojnie mając te akcje w obecnych burzliwych czasach, pola do spadku praktycznie nie ma a są ciekawe szanse. Optymalnie moim zdaniem gdyby wypłacili dywidendę w wysokości 60-70% kwoty transakcji i pod to kupiłem akcje na IKE, mam również nadzieję, że spółka mając spore zasoby gotówki wykombinuje jakieś ciekawe inwestycje. Głównym ryzykiem jest teraz zachowanie właścicieli, myślę, że niebawem otrzymamy komunikat co z tymi pieniędzmi zamierzają zrobić a jak nie to się ich zapyta ;)