Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dokładnie Gorka. O to wlasnie chodzi, że im kłamią w żywe oczy, a oni to biorą za dobra monetę. To jest mechanizm obronny żeby się nie przyznać do błędu inwestycyjnego i ja przez jakiś czas miałem na SIM to samo, ale na szczęście wyskoczyłem z 7 procentowym zyskiem zanim to spadło do takiego poziomu, że teraz byłbym 25 procent na minusie. Po prostu w pewnym momencie trzeba przestać się czarować i dać spółce zlecieć na poziom, który odpowiada jej aktualnej wycenie. To nie jest tak, SIM nigdy nie wzrośnie. Uważam, że prędzej, czy później będą mogli cos pokazać, ale dopóki nie zaczną robić gier, a nie skupiać się na wydawaniu ESPI i czarowaniu akcjonariuszy takimi nic nie znaczącymi i jeszcze naciąganymi w dodatku relacjami, to tu nie ma prawa lecieć stabilnie do góry. Na dłuższą metę zawsze, ale to zawsze liczą się tylko fundamenty. Spekulacja dziala na chwile bo prędzej, czy później wychodzi prawda na jaw i jak nie ma bazy to leci do poziomów adekwatnych do możliwości bieżących spolki i to właśnie obserwujemy na tym walorze.