Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Newton też kiedyś stracił na giełdzie (ponoć dużą sumę) inwestując w Kompanię Mórz Południowych. Założył ją niejaki Lord Skarbnik Robert Harley. Po stracie Newton miał stwierdzić: jestem w stanie przewidzieć ruchy ciał niebieskich, ale nie jestem w stanie przewidzieć ludzkiej psychologii. Warren Buffett sformułował zaś taką myśl: „Gdyby Newton nie przeżył tak ciężko swojej straty, sir Isaac mógłby dojść do odkrycia czwartej zasady dynamiki – zyski maleją wraz ze wzrostem ruchu”. Dla mnie pytanie brzmi: czy obu stronom zależy na transakcji sprzedaży/kupna Spółki? Jeśli tak, a przecież rozmowy trwały długo w tym zakresie, to w grę wchodzą kwestie finansowe (dodatkowo prestiżowe dla Medico). Osobiście zobaczę co poranek przyniesie i zagram chyba na zostawienie akcji.