Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Lawyer_mz/Tim..
zysk za III kw jest podany. Napisałem na ten temat. Jest 5,9 mln zysku netto, oraz narastająco 7.1 mln za III kwartały. Suma aktywów na poziomie ponad 17 mln zł, przy wycenie Genxone na poziomie 35 zł. (cena zamkniecia III kw). Pytanie brzmi...czy w dzisiejszej cenie...Carpatia jest tania?/ droga? Moim zdaniem przy 10 zł nie jest tania. Ale... Szacuję, iż suma aktywów na koniec roku będzie oscylowała na poziomie minimum 25 mln zł. Ponieważ Spółka nie finansuje się długiem zewnętrznym tylko kapitałami , zatem sądzę, iż jej wynik roczny będzie na poziomie około 15 mln zł netto. Jeszcze raz napiszę 15 mln zł. Na dzisiaj mamy ponad 7 mln netto.
Więc co jest ciekawego w Carpatii? Dla mnie dynamiki wzrostu aktywów/ zysków. Pamietajcie, że na koniec roku 2019 Spółka miała 10 mln aktywów i 404 tys zysku netto. Na koniec III kw ma ponad 17 mln aktywów ( przy wycenie Genxone 35 zł). Jeżeli tak sie stanie, to wartośc księgowa na koniec roku - przy podanych przeze mnie parametrach - na jedną akcję będzie oscylowała wokół poziomu 6 zł. Minimum. Więc ktoś może powiedziec...ok dzisiaj jest prawie 2 razy więcej. Ale nie ma na tej giełdzie Spółki o wyższych dynamikach wzrostów struktury bilansowej. Więc jesli ktoś chce zwalić papier na 6 zet, odpowiem..proszę, zróbcie to. I tyle.