~swiss

Good dzob ( kurizum tego czatu slowo jxob jest przez automat uznawane za niedozwolone) ,chlopaki. Hazard liczy zdroworozsadkowo konserwatywnie. Fudamentalista juz zwraca uwage na to ,ze sa przeslanki by zalozyc staly przyrost liczby zawieranych kontraktow. Tzn. jeszcze w tym roku wg. mnie i w nastepnych okresach .Dynamika razy 5 - 10 jak pisze hazard. Dla mnie jest jasne,ze ksiegowanie bedzie dotyczylo realnie zrealizowanych przychodow. Wielka niewiadoma ( z pozytywnym wydzwiekiem) jest wielkosc przychodow w dolarach.Nie wiem czy DW Inc.( USA) beda publikowali te dane o przychodach w $, czy DW po przeliczeniu na PL w ramach bilasu grupy kapitalowej. W komunikacie zostawlili sobie otwarta furtke ( w jedna i druga strone) mowiaca o mozliwych znaczacych roznicach do tych 15 milionow. Trudno mi sobie jednak wyobrazic ,zeby nie sprawdzili skrupulatnie na ile realne to szacunki, ergo dla mnie wyglada to na sygnal " nie chcemy przeszarzowac z optymizmem ale spodziewajcie sie wiecej". W dalszym ciagu uwazam, ze polskie spojrzenie na spolke , prowadzi do groteskowych wypowiedzi. Wierzcie mi ,ze 10 miln.( czesc / na poczatek/ktora dostanie DW za kontrakt z policja, sa tu ( CH i USA) malutkimi pieniedzmi. Stad ekstrapolacja z kontraktow w PL na te amerykanskie jest niewlasciwa. Oczywiscie ,rownie wieksze sa koszty w USA. Tylko mowimy caly czas o przychodzie a nie dochodzie. Przychody bowiem, ( to ekonomiczny banal) dla rozwijajacych sie spolek rozstrzygajace

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.