Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Jak się ma nazbierane z średnią między 6-7 zł/szt to 0,25 zł dywi w czasach gdy banki "nic" nie płacą nie jest tak złe.
Dodatkowow skup w końcu uda się zauważyć - chyba wczoraj podpisali umowę z BM Santandera na obsługę tego skupu. Nie należy oczekiwać że spółka wywinduje sama kurs do nieba bo tak to nie działa - ale jest wyrażona wola, ustalone zasady i wydzielone fundusze - to oznacza koniec dryfu kursu w średnim i długim terminie.
Ogłoszenie polityki i planów też jest silnym uzasadnieniem do kupna - po iluś latach takiego dziwnego dryfu decyzyjnego i zastanawiania się po co spółka w ogóle jest i co ma robić. Ostrożnie uważam że do 12-13 zł/szt w perspektywie końca roku może być. A dalej - jak mawiał Stalin: wszystko w rękach Boga. Z zastrzeżeniem że jak nie będzie jakiegoś krachu bo wtedy to wszystko wszędzie się pos.ra
Dodam od siebie że na rynku w branży instalacji wentylacyjnych i pokrewnej jestem od 20 lat. Z spółką współpracowałem nie raz. Ma dobry produkt, elastyczną politykę i kumatych przedstawicieli. Są słabe miejsca jak wszędzie ale nie w decydujących sprawach. M. in dlatego wchodziłem w MCR już dawno, w międzyczasie coś oddawałem na górkach, coś dobierałem na dołkach ale stale mam tu jakieś kilka % portfela i planuję mieć.