jacek_z_grochowa

Moim zdaniem nie ma pokrycia w dzisiejszej wycenie, a fenomenów jest już byt mało. Drugi problem polega na selektywnej pamięci wielu uczestników małego rynku. Albo są zupełnie nowi, albo starzy nie chcą pamiętać Sobolewskiego jak zakręcał kurki ze spółkami i np. ferajna z "parkietu", tłukąca się ze mną na kwit i ustawki spółek - nie mogła wyjść. (Ciężko mi uwierzyć by po dekadzie tak było). Ktoś z tymi "śmieciami" zostanie na peronie, z drugiej strony nigdy, przenigdy nie zakładaj, że wysoka cena akcji w stosunku do zysków wskazuje na to, iż dalszy ich wzrost został już w znacznej mierze  uwzględniony w cenie. Na NC zysków aż takich nie ma, ale i tak założeń takich nie powinno się czynić. Innymi słowy: może ten index podejść i pod 1000 pkt, tyle, że mój experyment inwestorski przerósł oczekiwania i nie robi to na mnie wrażenia (czytaj wchodzę jedna za drugą i duszę dużymi batonami popyt, mimo to ktoś kto ma kasę pompuje te spółki i pozwala mi na realizację pokaźnych zysków)
-----
Pozdr - JAcek

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.