Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dnia 2020-08-05 o godz. 15:54 ~Matiz napisał(a):
> Tak śledzisz tą spółkę ,że nawet nie wiesz co się u niej dzieje. W kwietniu sprzedawał Marshall akcje ,które są niedopuszczone do obrotu poza rynkiem.
>
> Mam nadzieje ,że kurs spadnie jeszcze niżej ,aby wyleszczyć takich jak wy. Ja mam czas
A jakie to ma znaczenie, czy wysprzedaje akcje Marshall, zarząd, prezes czy ktoś z zarządu ! Finalnie firma wysprzedaje swoje akcje a to odbija się złym echem na rynku, ja napinałem ogólnie "prezes" - ale widzę, że tobie trzeba wszystko tłumaczyć jak dziecku.
Co do śledzenia spółki - nie siej propagandy na forach,, że to Novavis przejmuje Rubicon bo jest zupełnie odwrotnie - detektywie śledczy za 50 groszy ;D
"Novavis: przejęcie przez Rubicon
W ciągu ostatnich 2 tygodni najsłabiej ze spółek branży energetyki solarnej radził sobie Novavis.
Kluczową informacją jest w tym przypadku podpisanie protokołu uzgodnień według którego Novavis będzie przejęty przez Rubicon Partners SA. Przejęciu towarzyszyć będzie emisja akcji w stosunku 6,3 do 1, a spółka powstała w wyniku przejęcia zyska nazwę Novavis Group Spółka Akcyjna. Co więcej, 6 oraz 8 lipca została opublikowana informacja o zbyciu akcji przez prezesa Novavisa."