~oko_proroka

Dnia 2020-07-12 o godz. 07:53 ~lool napisał(a):
> Wsadzenie Mosza, Woźniaka i Gomoły przez fundusze SP, a potem bierne patrzenie na zatrzymanie działalności i zwiększanie przez zarząd strat za wszelką cenę, nadzorowane przez Janasa i Milczarskiego, to coś niewyobrażalnego. W kontekście oddania Cordii akcji nowej emisji po 2,12, a potem w wezwaniu po 3,55, przy 0,16 WK, wyglada to na od początku zaplanowany, najbardziej ordynarny skok na kasę, jaki miał dotychczas miejsce na GPW !!!! I jeszcze oficjalne zasadzenie się autorów przekrętu we władzach u nowego właściciela !!!! Goście musieli chyba całkiem stracić instynkt samozachowawczy. Dotychczasowi akcjonariusze stracili na tym ok. 200 mln zł, z czego strata funduszy SP to ok. 100 mln zl. Cordia chwaląc się zaksięgowaniem sobie dwa miesiące później 170 mln zł zysków nadzwyczajnych potwierdziła ponad wszelką wątpliwość, że zgarnęła Polnord po zaniżonej cenie i właśnie zaksięgowała na swoich kontach pieniądze odebrane dotychczasowym akcjonariuszom w wyniku zmowy. Nic nie trwa wiecznie. Dzięki Ziobrze w polskim prawie praktycznie nie ma przedawnienia. Trzeba iść dwutorowo: 1 - prokurator, 2 - pozew cywilny o odszkodowania. Złodziei bezwzględnie należy puścić w dziurawych skarpetkach.

--------------------------------------------------------------------------------
wszystko pięknie, ale z tym..."Dzięki Ziobrze w polskim prawie praktycznie nie ma przedawnienia." to kolega pojechał i zaorał się.

Suweren byłby bardziej zadowolony, gdyby czas rozpatrywania spraw o tzw. kurę uległ wreszcie dzięki tym reformatorom skróceniu do miesięcy i uproszczeniu, a nie nadal jak za komuny trwa latami, z toną dokumentów, nie mówiąc o grubszych sprawach.

Jak ktoś nie chce składać pozwu wiedząc o przestępstwie, to go wydłużenie czasu przedawnienia nie zachęci do składania zawiadomienia o przestępstwie - Ty jak piszesz wiesz że tu kryminał, to dlaczego nie składasz? - bo wątpisz, że dasz radę w tym gąszczu procedur, a przewlekłość na łożu śmierci Cię może zastać.
Jedynie przyspieszenie i skrócenie postępowań oraz uproszczenie procedur! a nie jakieś bzdury o przedawnieniu dla odwrócenia uwagi.

Zero jest już kolejny raz ministrem niesprawiedliwości a od kilkunastu lat czas rozpatrywania zwykłych spraw wydłuża sie, a nie skraca - właśnie niedawno zakończyłem "prostą" sprawę z Polkomtelem o internet bez limitu - bez biegłych, bez rozległego dowodzenia, do tego były już wydane postanowienia UOKiK i UKE o tym że Polkomtel w tej sprawie oszukiwał...a proces zakończył sie po 4 latach! - o 3 tys. pln !

Do tego ten przekręt na PND jak piszesz trwa od 2018 roku, Zero jest szeryfem od grudnia 2017r., ja dość szybko złożyłem zawiadomienie do KNF, CBA i prokuratury, bo w 2019r....i co? i nic, mają w du....
Może ja Ty z taką wiarą w Zero złożysz to coś ruszy?
Ale wg mojej wiedzy to Zera, Sasiny i Emilewicze nawet nie szukają respiratorów i maseczek, których zabrakło suwerenowi, a jedyne co od lat wychodzi to opowiadanie bajek o reformach bez reform.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.