johnny137

Poważnie? Przez to ma spadać? Sprzedaż CAC PV nie jest niczym innym jak kontynuacją inwestycji z końca 2014 roku. NVV kupił CAC za 1,35mln, nabył przez ponad 6 lat jego posiadania doświadczenia (jako ludzie), zarobił i zarobi dodatkowo na sprzedaży niejako za swój wkład w rozwój spółki. Najwyraźniej zarząd stwierdził, że większość potencjału spółki stanowią ich pracownicy, a sprzedaż CAC PV da im dodatkowe środki i pozwoli jednocześnie zachować know-how. Ja w tym roku wykonałem podobny ruch. Po pięciu latach posiadania malucha (na początku, jako samochodu pierwszej potrzeby) sprzedałem go 80% drożej niż kupiłem. W międzyczasie samochód zarobił dla mnie równowartość swojej pierwotnej ceny w drodze wynajmu na plany filmowe. Razem to +180%, które niemalże w całości pokrywa koszty ubezpieczenia i napraw. Praktycznie, jedyny koszt jaki poniosłem to paliwo, ale tego nie unikniemy. Sumują koszt paliwa i cenę sprzedaży.., jeździłem za darmo.

Sprzedaż CAC PV to nie tylko koniec pewnego rozdziału NVV, ale też początek nowego. Moim zdaniem jeszcze lepszego. A spadki, to zwykłe odbieranie papieru słabym rączkom. Wszyscy chcą zysków ale niektórym brakuje cierpliwości. Te spadki realizują się na śmiesznych obrotach, transakcjami po 20, 40, 50 akcji. To żaden argument.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.