Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Cześć wszystkim,
przez tydzień mnie nie było, dopuszczałem możliwość, że kurs spadnie do poziomu 2,7 biorąc pod uwagę niecierpliwość graczy i kumulowanie akcji w możliwie najniższych cenach, więc jestem miło zaskoczony, że spadło tylko do ~3.1. Nie wiem czy uważnie obserwowaliście zachowanie arkusza w dniu dzisiejszym, ale między 3.0 a 4.0 po stronie sprzedaży było 1k akcji. Na poziomie 4.0 około 5k akcji. Wyżej nic.
Co to oznacza? Akcje zostały skutecznie odebrane od słabszych i skumulowane w mocnych rękach, których nie zadowoli wzrost o 30%. FF wynoszący 1,2m akcji przy obecnych 3,12mln jest wyczyszczony całkowicie.Obecnie procentowy FF to 39,2, a po wchłonięciu spółki IAI, FF będzie wynosił 2%! Słabsi gracze oddali z lewej strony, a chętni na akcje widząc o ile kupowanie po prawej stronie podniosłoby kurs ustawiali się skutecznie z koszyczkami. Jutro ostatni dzień na takie manewry, myślę że przed WZA nikt już nie będzie czekał i jak tylko pojawi się coś po prawej stronie to będzie zbierane. A po WZA?
To zależy czy ogłoszą coś ponadto co już wiemy, czy może czeka nas petarda?
Pozdrawiam silny Akcjonariat Polaris IT:)