Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Nie wiem czy redukcja będzie duża, ilość akcji do skupienia 2x większa niż rok temu, ff już też mniejszy a jeżeli doszłoby do skupu 1,1mln akcji to ff zmaleje do 12% czyli jeszcze 2% i właściciele będą mogli wycofać spółkę z giełdy. Co do odkupienia akcji po redukcji też mam wątpliwości, będzie ich naprawdę mało i cena wątpię aby spadła poniżej 20zł a zaryzykuję stwierdzenie, że wzrośnie (spójrzcie na Mercator - choć tam zapowiadają się rekordy po IIq i stąd te wzrosty).
Stąd mam prośbę o chłodną ocenę, czy zapisywać się w takiej sytuacji na sprzedaż na wezwanie czy lepiej zatrzymać akcje i czekać na wzrosty? Proszę o merytoryczne wypowiedzi.