~aaaa

To partner sie nie dorzuca do rachunków, do wynajmu? Jeżeli partner się nie dokłada, to albo niech to zmieni albo zmień partnera ;)
Mając takie koszty to świata nie zwojujesz ale można zacząć od analizy twoich kosztów. Ja np. niektóre koszty ograniczam do miniumum, np. mam internet mobilny z orange za 9,99zł, kablówki nie mam, tel na karte, smartfon za 250zł itp. Nie kupuje gadżetów, drogich ciuchów, staram się nie chodzić po lokalach. Takie rzeczy w skali roku robią już konkretne kwoty. Np. karnet na siłownię...90złx12 to 1080zł rocznie...Przez całe życie wydasz na to ok 40 tys zł! Nie lepiej poćwiczyć w domu za darmo/ pobiegać na dworze ew. wziąć dodatkową pracę fizyczną po godzinach, żeby się trochę poruszać...Itd itp. Ludzie mają wydatki których nie liczą np. 1 piwko codziennie to 1000zł rocznie, drożdzówka kolejny 1000zł, paczka fajek dziennie to już 5500zł rocznie itd..

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.