Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dzieciaku, "oczekują" nie jest w sensie dosłownym, bo ja zdaje sobie sprawę, że tu wlazła masa dzieci hossy, których interesuje tylko to, by sprzedać wyżej, bez znaczenia jest dla nich, ile spółka będzie zarabiać.
Ja ci tłumaczę tylko, jakie zyski netto musi wypracować spółka, by przy 400 milionach kapitalizacji była walorem INWESTYCYJNYM, opisuję, jakie parametry trzeba przyjąć do modelu, aby uzasadnić taką kapitalizację i stąd pisanie o metaforycznych "oczekiwaniach" rynku.
Czy się mylę, czy nie mylę, zobaczymy w najbliższych latach. Przekonamy się, jaki będzie kurs za kilka miesięcy, kilka lat i przede wszystkim ile spółka zarobi w najbliższych latach. Ja jestem sceptyczny.