Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dnia 2020-05-31 o godz. 14:52 comtrader_optymista napisał(a):
> Dnia 2020-05-31 o godz. 11:44 ~Początkujący napisał(a):
> > Dzisiaj porównałem sobie Rank Progress do Echo Investment i powiem Wam że jestem w szoku... Podobny zakres działalności, struktura zadłużenia zdecydowanie na plus dla Rank Progress, rating BB+ w obu przypadkach natomiast UWAGA!!! C/WK RANK PROGRESS = 0,1 C/WK ECHO INVESTMENT = 0,97 !!!!!!!!!!!!! Czas najwyższy uświadomić szerszej ilości inwestorów absurd tej sytuacji...!!!
> > >
> > > Tym co szukają solidnej okazji inwestycyjnej proponuję przyjrzeć się Rank Progress z bliższej perspektywy...
> > >
> > > Raport za I kw 2020 już 16 czerwca a wszystko zapowiada że będzie naprawdę mocny...!!!
>
> Porównanie jest o tyle uprawnione, że dotyczy spółek tej samej branży.
> No i oczywiście nasuwa się wniosek, że Echo obecnie notowane jest w okolicach swojej godziwej wartości, a RankProgress kupić można za jej 10% !
>
> Ale RankProgress na tych pułapach nie ma obrotów, także realna akumulacja zapewne będzie przeprowadzana na wzroście. Tam to przyduszenie ceny zapewne skończy się ruchem podobnym do tego w roku 2016 r., kiedy w kilkanaście sesji kurs RankProgressu wzrósł o... 800%. Kto wie, czy ten proces cichutko się właśnie nie zaczyna...
>
> comtrader
O... I chyba w porę napisałem poprzedni post.
Rank Progress na razie po cichu +16,20 % w górę. :-)
Pewnie, że jeszcze do Echa mu z kilkaset procent wzrostu brakuje, ale pierwszy nieśmiały krok notujemy...
comtrader