Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Maro, bardzo trafna analiza. Ja zakładam, że z BP uda się uzyskać raczej mniejsze kontrakty niż coś dużego. Tutaj nie podzielam optymizmu oldboya.
Wyceniam tę spółkę w perspektywie roku. Myślę, że zarobią za 2020 w przedziale 8-10 mln. Sam piTern w tej chwili powinien być wyceniany na tyle ile cała grupa kapitałowa, czyli ponad 50 mln. Pozostałe spółki na drugie tyle. Oldboy pisał o wycenie 250-300 mln, co znów wydaje mi się zbyt optymistyczne. Przy dobrym sentymencie do branży, gdyby pokazali wyższe marże na gazie i w kolejnych kwartałach oraz gdyby coś im wpadło z BP, to może być tutaj 150 mln kapitalizacji. Dla mnie jednak realne jest około 100 mln. Wtedy przy założonym zysku za 2020 mamy c/z 10-12, więc optymalnie.