~oldboy

misiek udaje oligofrena, ale swój cel ma i do niego dąży... jak kupi akcje, będzie tu też marudził, ale z odwrotnej strony.

Pod względem biznesowym BP jest znacznie bardziej istotne dla PGNiG, ale jakoś nie widziałem żadnego komunikatu spółki gazowej z taką informacją. O takich kontraktach na giełdzie pisze się post factum.

Tłocznie gazu: TSG nie buduje tłoczni gazu. Natomiast serwisuje je i świadczy usług eksploatacyjne oraz dostarcza komponenty do budowy. W ten sposób obsługuje większość obecnych tłoczni i stacji gazowych na swoim terenie działania. Im więcej tłoczni w Wielkopolsce i na Pomorzu Zachodnim, tym na pewno większe będą przychody TSG z tego tytułu, jednak to nie są duże kwoty. Tym zajmuje się głównie spółka zależna Segus.

Konsorcjum na BP: to oczywiste, że musi powstać konsorcjum, zresztą takie są wymogi prawne. Tak się dzieje na GIPL. Nie wiem, czy spółka poda info o zawiązaniu konsorcjum, natomiast wiem, że jakiś czas temu rozpoczęto tworzenie konsorcjum. TSG uczestniczy też w konsorcjach na GIPL, ale o tym nie informuje kanałami giełdowymi. Może takie są wymogi kontraktowe.

Jak ktoś ma sprecyzowane pytania, powinien skorzystać z komunikacji ir w tym względzie. Odpowiadają.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.