~wers

Komar, żeby była jasna sprawa:. Moja inwestycja w pekao wynika z nadmiaru gotówki versus portfel akcyjny i z chęci odpoczynku od giełdy. Nie chce mi się zwyczajnie szukać niczego, nie chcę też być uzależniony od "udanej premiery". Nie chcę się rozdrabniać na spółki, o małych obrotach, bo bym musiał najpierw je znaleźć a potem je dodatkowo pilnować. Być może nie zarobię na tym nic, albo niewiele, i to też będzie dla mnie okej. Ja już kończę sezon giełdowy, wrócę we wrześniu.
Co do banków to wig20 stoi w konsolidacji a uzależniony jest od kapitałów zagranicznych. To chyba wiadomo. Wszystko od rynku szerokiego zależy. Jeśli przyjdzie kapitał z zewnątrz to wybije, a jeśli nie to nie. I tyle. Maluchy na naszej giełdzie pięknie sobie poradziły, a od tego się zwykle zaczyna. Jeśli amerykańce nasycą się już "tanimi akcjami" jest szansa, że przyjdą na nasz parkiet. Nie wiem co będzie. Cena 50zł za PEO jest śmieszna. Nie mają portfela frankowego, odpadła też fuzja z Aliorem i wykup mbanku.
W piątek walili się na walnym, i zadecydowali o zatrzymaniu dywidendy - ja akurat, odbieram to pozytywnie.
Jeśli jeszcze RPP zatrzyma stopy procentowe na niezmienionym poziomie, to jest szansa, że kurs ruszy.
Więc jak widzisz wiele czynników musi się złożyć żeby to zagrało. Pandemia jakoś nie gaśnie. Trump już znalazł winnego. Chińczyki się stawiają. A FeD ostatnio mniej coś drukuje. Może być różnie i trzeba się będzie zwijać w ciągu godziny.
Ja muszę być elastyczny i grać tak jak mi wiatr pozwala. A obrót na pekao akurat temu sprzyja.
Ja nie planuję NIGDY, trzymać akcje to konkretnego poziomu czy też daty :))). Decydują fundamenty.

Technicznie to wygląda to tak, że wybicie będzie bardzo mocne i agresywne, bez względu na kierunek.
Jak mi to da zarobić w ciągu 2-3 miesięcy i kurs dojdzie do poziomu okolic 70zł - to będę bardzo zadowolony. A jak nie, to wrócę po wakacjach na rynek, ze świeżą głową, i będę od zera budował portfel.
Trudno cokolwiek powiedzieć więcej na dziś Komar. WiG20 musi wyjść z konsolidacji trzymanej poziomem 1650. Potem możemy gadać co dalej ewentualnie. Pozdrawiam.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.