Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Witam, zaznaczam że nie jestem trolem i mam prawdziwe pytanie.
W zakładce komunikaty jest kilka informacji o przydziale akcji dla kadry zarządzającej, czyli kilka osób z grona dyrektorów i wiceprezesów otrzymuje pakiety akcji w ilości od ok 200 do prawie 500 sztuk na cele motywacyjne.
Czy to czasem nie jest jakaś dobra wiadomość?
Z drugiej strony widziałem rating obniżający lekko prognozy dla banku, ale też nie ma takiej tragedii, bo mBank ma niskie koszty i prawie wszystko online.
Tymczasem dzisiaj ludzie kupują po kilka do max kilkadziesiąt akcji, a sprzedający wyrzucają pakiety czasem i po 200 akcji.
Ktoś pomoże mi ocenić co się dzieje?