Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Nie wiem czy Kaktusy i Bogdany wiecie, ale zgodnie z przepisami ustawy o postępowaniu egzekucyjnym zobowiązany, któremu doręczono skutecznie tytuł wykonawczy ma prawo zgłoszenia do organu egzekucyjnego zarzutów w sprawie prowadzenia postępowania egzekucyjnego i co do zasady powoduje tym samym zawieszenie owego postępowania do czasu wydania ostatecznego postanowienia przez sąd w przedmiocie zgłoszonego zarzutu. Czytaj, póki sąd nie orzeknie, że należy vat zwrócić, przesłanka do ogłoszenia upadłości znika. Idąc dalej, sąd upadłościowy będzie czekał na podjęcie decyzji w kwestii upadłości tak długo, dopóki sąd cywilny nie rozstrzygnie kwestii zwrotu lub nie vatu. Inaczej rzecz będzie się miała ze sprawą przejęcia udziałów w De Voss - podejrzewam, że Sąd upadłościowy jako zabezpieczenie ustali bezskuteczność przeniesienia tych udziałów co oznacza, że ITM, której siedziba mieści się obecnie w budce z piwem nadal będzie właścicielem zakładu produkcyjnego oraz najbardziej łakomego kąska do przejęcia jakim jest 70 salonów Briju. Jeśli się pomyliłem proszę mnie poprawić.