~Mucharadża

Nie wiem czy Kaktusy i Bogdany wiecie, ale zgodnie z przepisami ustawy o postępowaniu egzekucyjnym zobowiązany, któremu doręczono skutecznie tytuł wykonawczy ma prawo zgłoszenia do organu egzekucyjnego zarzutów w sprawie prowadzenia postępowania egzekucyjnego i co do zasady powoduje tym samym zawieszenie owego postępowania do czasu wydania ostatecznego postanowienia przez sąd w przedmiocie zgłoszonego zarzutu. Czytaj, póki sąd nie orzeknie, że należy vat zwrócić, przesłanka do ogłoszenia upadłości znika. Idąc dalej, sąd upadłościowy będzie czekał na podjęcie decyzji w kwestii upadłości tak długo, dopóki sąd cywilny nie rozstrzygnie kwestii zwrotu lub nie vatu. Inaczej rzecz będzie się miała ze sprawą przejęcia udziałów w De Voss - podejrzewam, że Sąd upadłościowy jako zabezpieczenie ustali bezskuteczność przeniesienia tych udziałów co oznacza, że ITM, której siedziba mieści się obecnie w budce z piwem nadal będzie właścicielem zakładu produkcyjnego oraz najbardziej łakomego kąska do przejęcia jakim jest 70 salonów Briju. Jeśli się pomyliłem proszę mnie poprawić.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.