Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
"Aktualnie ICE CODE pracuje nad niezapowiedzianym tytułem o kodowej nazwie „Projekt W” (dalej: „Projekt W”) opartym o znane IP, którego skala jest wielokrotnie większa niż największa z dotychczasowych produkcji. W celu maksymalnego wykorzystania dużego potencjału IP, ICE CODE podpisało umowę wydawniczą z czołowym światowym wydawcą gier komputerowych. Wydawca zarówno pokryje koszty produkcji gry, będzie odpowiedzialny za globalną dystrybucję i marketing oraz aktywnie wesprze ICE CODE w procesie produkcji w celu zachowania wysokiej jakości gry. ICE CODE otrzyma od wydawcy wynagrodzenie płatne po spełnieniu „kamieni milowych” oraz po wydaniu gry w postaci tantiem od sprzedaży.
Równolegle do prac nad Projektem W, w 2019 roku ICE CODE otrzymało dofinansowania na realizację projektu „DEMIURG - Wspierany sztuczną inteligencją system kreacji treści do gier z widokiem z lotu ptaka” (POIR.01.02.00-00-0034/19-00) realizowanego w ramach: Konkursu GameINN. Koszt całkowity projektu wynosi: 5 411 282,45 złotych a dofinansowanie w wysokości 3 952 498,97 złotych. Efektem projektu będzie zarówno system wykorzystywany do tworzenia własnych produkcji jak i planowana jest komercjalizacja systemu. W ramach projektu stworzony zostanie prototyp kolejnego tytułu, nad którym prace koncepcyjne ruszą jeszcze w tym roku. Docelowo z wykorzystaniem systemu planowane jest stworzenie dwóch kolejnych gier, z budżetem produkcyjnym kilku milionów złotych każda."
Zatem ja uważałbym na tą przecenę, trochę sztuczna moim zdaniem, bo cele jasno postawione. To moja opinia. Nie naganiam.