Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
No i tym się różnimy. Ty od razu zarzucasz kłamstwo, a ja widzę zwyczajnie sformułowanie idei. Czy wogole istnieje takie coś jak gospodarka rynkowa, wolny rynek? Trump samą groźbą dekretu przestawia linie w fabrykach GM lub Forda na respiratory. I teraz mi powiedz czy takie decyzje są dla koncernów korzystne. Podejrzewam że nie, jestem zdania że odpowiedzialność ma być zbiorowa, przecież minister finansów czy rozwoju w Polsce nie wnika w to czy przedsiębiorca korzystający z Tarczy Antykryzysowej ma na prywatnym koncie albo w skarpecie oszczędności którymi mógłby gasić braki operacyjne. To też jest taka żałość, ładują pieniądze zarobione w nieruchomości itp. a jak brak dochodu to dojenie państwa na które się pluje i które się oszukuje. I w tym miejscu widzę odp. Twojego pytania, zwyczajnie ograniczyć pazerność.