Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Jestem początkujący i szukałem ciekawych spółek dywidendowych do ulokowania oszczędności, zżeranych przez rosnącą inflację. Ta spółka pomimo wzrostu ceny w ostatnich kwartałach wydaje się podejrzenie atrakcyjna. Niski wskaźnik c/z wysoki roe, niskie zadłużenie, to wszystko powinno sprawić że cena akcji będzie conajmniej o połowę wyższa a jednak nie jest. Czy jest tu jakiś haczyk, coś czego nie widać (albo ja nie widzę) co powoduje że nie jest to atrakcyjna spółka?