Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
spekulantom niewiele trzeba, ale potrafią przypalić...
hehhe, tydzień temu dzwoni do mnie kolega, który męczy się na kontraktach na ropie
i zawsze w druga stronę jadą niż on obstawi
miał dość i pyta się mnie o jakąś spółkę na gpw
ja mu odp: na dłużej platige
od zaraz i na krótko: pharmena i biomed
a czemu pyta?
ja mu, że jedna ma jakiś patent na cząsteczkę 1-mna pochodna wit b3, która ponoć korzystnie wpływa leczenie wirusa, a biomed
robi szczepionkę na gruźlicę
oczywiście, sam nie mam wolnej kasy i nie kupiłem, bo cena za pli nieadekwatna jest do fundamentów, aby sprzedawać...
poza tym lubię fundamenty, a obie spółki kuleją operacyjnie
ale, to akurat spekule dziś nie potrzebne, a potrzebne coś co rozpali wyobraźnię!
każdego zaszczepić na grużlicę, choć każdy z nas już jako noworodek był szczepiony, w polsce jest taki nakaz
czego, nie było we włoszech i hiszpanii i ponoć dlatego covid przechodzą ciężej
szum medialny wpłynął na głowy spekulantów i ruszyli stadnie na zakupy
, pharmena ma zalać rynki suplementami, a biomed szczepionkami
hahaha można się śmiać, ale w tydzień obie dały nieźle zarobić
kolega dziś dzwoni i mówi - jestem durniem, że ciebie nie posłuchałem - ja mu powiedziałem, aby więcej nie dzwonił i dalej grał na ropie
morał z tego jest taki, że trzeba dużo czytać i kojarzyć pewne fakty, inna sprawa to uwierzyć i kupić marzenia...
ps> mam nadzieję, że kupując fundamenty pli a nie marzenia tez się w końcu zarobi...