Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Zastanawiałem się nad zainwestowaniem w giełdę ale tego nie zrobiłem. Giełda obecnie odnotowuje bardzo duze wzrosty i jednocześnie jest mocno napompowana. Poza tym jesteśmy na przededniu kryzysu tak wiec jesli kryzys uderzy i będe mial zainwestowaną kase na giełdzie to mogę stracić. Poza tym inwestowanie na giełdzie wymaga wiedzy oraz dobrego zorientowania w mechanizmach jakie giełdą rządzą. Moim zdaniem o wiele lepiej jest przejrzeć sobie najlepsze konta oszczędnościowe i zastanowić się nad założeniem sobie właśnie takiego konta. Oprocentowanie nie jest na nich wysokie ale przynajmniej nie tracimy na inflacji. link/ Można sobie porównac.