Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Zakładam nowy wątek do dyskusji o MM i MLSS żeby w wątku rekord pisać o rekordach a tu o sytuacji obu spółek.
Wczoraj na MLSS były ogromne obroty i piękny wzrost o ponad 10%, cieszę sie jako akcjonariusz obu spólek, że idziemy w dobrym kierunku. Zastanawiam się czy to nie wczorajsze info uruchomiło ten popyt, prawdopodobnie tak jak dr_wezol pisze dla amerykanów rynek EU jest tak ważny jak dla nas rynek USA, to idzie wyczuć z wypowiedzi na forum stocktwits na różnych spólkach.
Coraz bardziej zagłębiam się w ogólny obraz spólek z biotechu w USA i co mi teraz mocno rzuca się w oczy to fakt iż MLSS ma na tle tych wszystkich próbujących osiągnąć sukces małych spółek z sektora bardzo dobre wyniki finansowe. Nasza spolka matka ma roczne stabilne przychody na poziomie ok 10 mln $, straty za 3 kwartały 2019 to ledwie 4,66 mln $ gdzie podobne spółki mają bilanse roczne po 10,20 czy nawet 30 mln $ na minusie. Szukałem odpowiedzi dlaczego mamy tak silny i stabilny trend wzrostowy i myslę, że to jest kluczowa kwestia, firma ma bardzo dlugą tradycję giełdową, stabilne solidne przychody a przez to i dużo mniejsze ryzyko rozwaniania akcji i inwestorzy czują się pewnie w oczekiwaniu na przełomowe dla nas wydarzenia.
Podsumowując mogę stanowczo stwierdzić, że Milestone to perła jakich mało :)