~Rynek

To już masz min 20k :). Zabrałeś to na co ja czekałem tylko trochę niżej :(. Raczej nie masz się o co martwić skoro 10 tys złotych robi takie "spustoszenie" w podaży. Widać, że ktoś zbiera od dłuższego czasu. Pewnie nie po to aby sprzedać po 1,2 zł (co mógłby sugerować arkusz - 50K na S gdyby nie to, że tam po prostu nie mogło dojść do transakcji bo te zlecenia były ponad widełkami i można je spokojnie wycofać). Wszystko wskazuje na to, że ktoś coś więcej wie i dostrzegł okazję. Kilka miesięcy byłem na geotransie i wygląda to bardzo podobnie(zachowując odpowiednie proporcje).Skończyła się praca nad Medigrafikiem i pewnie Spółka odzyskała zdolności wytwórcze nowego oprogramowania. Wystarczy zadzwonić do Spółki aby się dowiedzieć, że na brak pracy nie narzekają. Trzeba pamiętać, że obecna wycena to jedynie 1,8 mln i jest to 4 najmniejsza spółka notowana w Polsce z P/E (są jeszcze 3 mniejsze ale zyski mają jedynie księgowe - z wyceny aktywów) i co warto zauważyć rentowność jest ciągła, wieloletnia i nie wynika ze zdarzeń jednorazowych. Wiem, że wiele osób może się śmiać ze skali działalności ale moim zdaniem takie spółki, które zdecydowały się na upublicznienie, zasługują na godną wycenę. Nie mówiąc o tym, że mamy powrót sentymentu inwestorów indywidualnych do rynku NC i znalezienie rentownej, tak nisko wycenianej spółki, wśród gąszczu strat, obietnic OZE i niejednokrotnie braku zwykłej uczciwości Zarządów, graniczy z cudem. Zarząd ma akcje nigdy nie sprzedał (nawet przy 9 zł za akcję) i najzwyczajniej zależy mu na dobrej wycenie. Jestem przekonany, że to pewniak do długoterminowej zabawy spekulacyjnej. Jak pokazuje dzisiejsza sesja (i wiele poprzednich) mając 20,30 czy nawet 50 k akcji, nie ma problemu ze sprzedażą. Jak cofniecie się w historii notowań to obroty rzędu 150-250 tysięcy akcji były tu na porządku dziennym (a nawet prawie 0,5 mln szt.). Wiele Spółek na NC rośnie a dopiero potem pojawia się powód. Tu akumulacja trwa za długo aby nie było podobnie. Chciałbym mieć więcej ale na razie nie dobrałem bo czekałem na rozwój wypadków. Krótkoterminowo AT sugeruje typową formację flagi z zasięgiem 1,4-1,5 zł.Co dalej zobaczymy. Pozdrawiam, życzę miłego, walentynkowego weekendu i nie martw się. Na dziś więcej zarobisz niż miałeś, a ryzyko jest naprawdę mizerne w stosunku do potencjalnej stopy zwrotu.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.