~hmmmmmm

Pytania do Spółki

"Pyt. 1
Mam kolejne pytanie do sp. mianowicie jak już wybudujecie osiedle i sprzedacie domy, powiększycie wartość firmy i przejdzie firma  Ekopol na główny parkiet, to co zrobicie z tymi pieniędzmi ? Jaki firma ma pomysł na zainwestowanie tych środków, bo nie po to je posiadać żeby leżały na koncie. Chciałbym żeby firma przy sprawozdaniu podała dłuższy horyzont rozwoju dla firmy z przeznaczeniem tych środków finansowych..
Na dzień dzisiejszy nie planujemy przejścia na rynek główny chociaż mamy to w długoterminowym planie. Pieniądze który chcemy zarobić z budowy osiedla będziemy chcieli inwestować w we własne pomysły z tzw. segmentu „nowych technologii”. Częściowo już nam się to udaje. Nasz pomysł, nasze oprogramowanie HARD & SOFT i produkcja tzw. RCP (zarządzanie czasu pracy)  została wdrożona w Urzędzie Miejskim w Piekarach Śląskich. Postaramy się podać dłuższy horyzont rozwoju w sprawozdaniu za I półrocze 2020 roku.
Pyt. 2
Jako akcjonariusz chciałem zadać dwa pytania, mianowicie ile na dzień dzisiejszy Ekopol posiada mikrostacji w Polsce, i drugie pytanie, jak duże osiedle inteligentnych domków chcecie wybudować i kiedy planujecie zacząć te domy sprzedawać?
1. Dzisiaj zarządzamy  244 Mikrostacjami z których korzysta około 1 500 klientów. 2. Osiedle które przygotowujemy do budowy składa się z  25 domków i ekologicznej oczyszczalni ścieków. Jesteśmy na etapie końca uzyskiwania zezwolenia na budowę.
Pyt. 3
Myślałem jak zrobić by wasza firma zaistniała pośród inwestorów którym i ja jestem (nie chce oddawać akcji za 2,3 czy 5zł bo może przy 10% dywidendzie nigdy ich nie sprzedam) mianowicie możecie ogłosić że z pośród inwestorów którzy mają min 10000 szt akcji rozlosujecie i zafundujecie wycieczke dla dwóch osób na tydzień. To jest tańsze niż jakaś inna reklama, całkowicie legalne no i jakie nowatorskie a przecież tylko takie firmy przetrwają - nowatorskie.
Nie planujemy tego typu rozwiązań marketingowych lecz sam pomysł nawiązania współpracy z Akcjonariuszami jest ciekawy. Przemyślimy to"

Jak widać, spółka odpowiada akcjonariuszom na pytania, widać, że się starają, do tego wyniki finansowe są stabilne, więc w tym roku możemy spodziewać się znowu dywidendy ;)

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.