Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Witam, jeżeli jest ktoś zainteresowany współpracą z SII proszę o kontakt na mail podany poniżej. To ostatnia moja wiadomość na forum. Alejasii244@gmail.com A poniżej część maila, jakiego otrzymałem po zapytaniu w sprawie. "Dzień dobry Panie "xxx", na ogólnym poziomie przyjrzałem się spółce Aleja Samochodowa. Szczegółowa analiza sprawy i przygotowanie na jej podstawie zawiadomienia do prokuratury wymagałoby ostrożnie szacując ok. 3 tygodni pracy. Mniej więcej tyle samo co w przypadku spółki Minox, aczkolwiek w jej przypadku członkowie SII od dłuższego czasu zwracali uwagę na różne nieprawidłowości, zlecali udział w walnych zgromadzeniach oraz reprezentację w postępowaniach sądowych związanych z uchwałami walnych zgromadzeń. Przy Minoxie ok. 10 członków już na około półtora roku przed rozpoczęciem prac nad przygotowaniem zawiadomienia do prokuratury i KNF było aktywnych. Przystępując do prac mieliśmy już obszerną wiedzę o nieprawidłowościach w spółce. Niestety w przypadku spółki Aleja Samochodowa nikt dotychczas się do nas nie zgłaszał. Spółka ta nie była przedmiotem żadnych analiz z naszej strony. W tej sytuacji, mając na uwadze niezbędny nakład pracy w sprawie, moglibyśmy podjąć się przygotowania zawiadomienia do prokuratury za wynagrodzeniem w kwocie 6000 zł netto, tj. 7380 zł, co pozwoliłoby nam przynajmniej pokryć koszty związane z naszym zaangażowaniem w tę sprawę. (...)"