Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
W poprzednim roku wliczyłem za zgodą US fakturę za dostęp do internetu do kosztów uzyskania przychodu a w tym roku nie mogę uzyskać jednoznacznej opinii na ten temat. W Urzędzie mówią mi, że generalnie nie powinno się ale nie mówią że nie można. Na ogólnopolskiej infolinii podatkowej twierdzą, że można ale pod warunkiem, że jestem w stanie udowodnić, że ten dostęp do internetu był dla mnie konieczny w celu uzyskania tych przychodów. Przecież jeśli posiadam rachunki internetowe to oczywiste jest, że aby z nich korzystać muszę mieć dostęp do internetu a że oprócz tego internet może służyć też do innych celów to już jest jakby sprawa niezależna (w firmach też wykorzystuje się internet często do celów prywatno-rozrywkowych a mimo to się go uwzględnia w zeznaniach). Proszę o jakąś odpowiedz albo o podanie gdzie mogę taką odpowiedz uzyskać.