~moc

Ja nikogo nie zamierzam przekonywać czy też namawiać ...... to jest moja skromna opinia......mówiąc że spółka jest z czołowej informatycznej trójki w naszym kraju nie mówiłem tego pod kątem osiąganych wyników ..... tragizm SGN w ostatnich latach polegał na tym iż jest to duża informatyczna firma która realizuje czołowe , ważne projekty państwowe i nie tylko , ma bardzo duży potencjał i kompetencje fachowe informatyczne - jest ceniona branżowo ....... jednak nie przekładało sie to na finanse firmy.... moim skromnym zdaniem wynikało to z fatalnego zarządzania które nie miało wogóle nadzoru właścicielskiego. Akcjonariat był instytucjonalny który kompletnie nie zadbał o swoje aktywa . 
Od jakiegoś czasu pojawili sie ludzie - którzy położyli swoje prywatne pieniądze i zaczęli aktywnie działać - zagrali bardzo ryzykownie aby podnieść z kolan ( w wyniku fatalnego zarządzania poprzednich ekip) firmę z taką tradycją , bagażem doświadczenia, zespołem i potencjałem zdolnym do realizowania najwiekszych kontraktów informatycznych ( niewiele jest takich firm - dlatego jest ta "wielka trójka"). I stał sie "cud" - firma przez większość uważana za trupa - zaczyna odzyskiwać "puls"..........
Ja wierzę że firma która jest w czołowej trójce informatycznej ( mówię o potencjale, możliwościach zespołu, pozycji w branży) , zacznie w końcu być wyceniana jak pozostali z "wielkiej trójki"....... ale oczywiscie to nie stanie się już jutro......,,

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.