~pa

Trzeba odżałować na fachowca kilka zł i zażalenie przygotować.

Uzasadnienie typu: „Nie oddam Kowalskiemu pieniędzy, bo mi Nowak nie oddał i nie wiem kiedy odda..” jest żałosne i absolutnie do mnie nie przemawia.

Jeśli to nie wina HAWE to czyja?
Czemu prokuratura nie drąży?
Ewidentnie mamy do czynienia z pokrzywdzonymi, więc ktoś zawinił.

Czy trzeba zdyscyplinować jakiś Dom Maklerski by dał odpowiednie dane?
Może i tak, ale nie mając akt sprawy nie wiemy czy i który i nie wiemy na kogo się skarżyć. Prokuratura wie, ale nie napisała bo nie jest po to by ułatwiać życie poszkodowanym.

Sprawa leżała jakieś 10 miesięcy (ok. 42 tygodni), a teraz jest 7 dni na zażalenia.

Czy to oznacza, że przeciętny człowiek pracuje 42 razy szybciej od prokuratury i to nie mając wiedzy prawniczej?
No chyba tak.

A dodatkowo:
czy ktoś wie, czemu nazwiska wszystkich poszły w uzasadnieniu do wszystkich?
Ja nie składałem zawiadomienia grupowego, ale mnie połączono z innymi.
Nie spytano mnie o jednak zgodę na to, czy chcę ujawniać nazwisko powiązane ze stanem akcji innym?
Nie to, że nie chcę, ale na codzień RODO utrudnia mi życie, a jak chodzi o moje dane to nie ma sprawy.

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.