Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dziś, ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu, na rachunku bankowym pojawiła się wpłata z tytułu 5% amortyzacji kapitału oraz odsetki od obligacji serii AA. W listopadzie zamieniłem obligacje serii "O", których FKD nie wykupił we wrześniu i od których nie płacił kuponów odsetkowych - na obligacje serii AA. Nie liczyłem, że FKD cokolwiek wypłaci z tytułu tej zamiany i już dawno posiadane obligacje zapisałem w swoje straty inwestycyjne bezpowrotnie - a tu proszę taka niespodzianka :-) Jest to co prawda nikła, ale zawsze iskierka nadziei na przetrwanie! Następna amortyzacja 5% i odsetki płatne 15 listopada - zobaczymy czy spółka się utrzyma.