Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.
Dnia 2020-01-23 o godz. 11:17 stychu napisał(a):
> Widać co mam do nadrobienia, przeanalizowałem raporty dane finansowe, oceny aplikacji liczby pobrań, życiorysy zarządu, i wiem że zdecydowali się na skoncentrowanie się na segmencie Sport and Travel. Nie znalazłem natomiast informacji dlaczego w sklepie z aplikacjami Ski tracker jako deweloper jest Exa a przy Bike tracker jest Sport & Travel a nie Exa, domyślam się że to zmiana czysto marketingowa ( lepiej brzmi) ale nie znalazłem o tym informacji u u źródła ;)
i jakie masz wnioski z tych analiz?
mi raporty bardzo się podobają. Mają bardzo wysoką marżę, i dynamicznie rosną zarówno przychody jaki i zyski. Jeżeli utrzymają taką dynamikę i marżowość to za kolejne 4 kwartały powinniśmy mieć 1,5 mln reve i 1 mln zysku. Biorąc pod uwagę obecną kapitalizację, niewiele ponad 4 mln, parametry jak na tą branżę są kosmiczne!
jeżeli chodzi o produkty, są wg mnie coraz lepsze, a segment Sport & Travel ma ogromny potencjał i skupianie się na nim to wg mnie słuszna strategia.
tyle dobrego...
nie analizowałem akcjonariatu, nie czytałem życiorysów. Nie wiem czy ci ludzie to jakaś grupa znajomych czy kilka niezależnych osób. Generalnie prezes +1 czy 2 osoby mogą sobie tu przegłosować wszystko co będą chcieli. Ktoś tu pisał że prezes wypłaca sobie niską pensję. Wolę jednak żeby podniósł sobie pensję o 3 czy 5 tys niż przegłosował dodatkową emisję np. 0,5 mln akcji bez pp.
Biorąc pod uwagę jaki tu mamy nominał, 0,5 mln akcji prezes może sobie kupić za 50 tys. ! a my na rynku musieli byśmy zapłacić za nie 1,5 mln
Nie mam nic przeciwko uczciwemu i transparentnemu systemowi motywacyjnemu dla prezesa w oparciu o emisje akcji. Szczególnie jeżeli będzie obwarowany osiągnięciem ambitnych wyników sprzedażowych. Jednak takie emisje powinny być ograniczone do rozsądnych poziomów (5-10% wszystkich akcji) i rozłożone powiedzmy na 3-5 lat
z tego powodu do czasu walnego trudno jest decydować się na powiększanie pakietu.