~APP

@yhm, nie bardzo rozumiem niezadowolenie, gra jak każda inna (z typu freak/controversial simulator / easy to sell), obecnie w procesie marketingu/sprawdzania gruntu do wydania - story i gameplay może się przecież jeszcze zmienić/rozwinąć, a nawet jeżeli nie, to mogę Ci powiedzieć, że w mojej opinii z duży potencjałem, biorąc pod uwagę możliwość cross-promo/sellu z takimi tytułami z GK PLW jak: Thief, Bum, Prison, Drug, Urban, Fat, Repo, Bandit, Taxi, a może nawet IAJC - oczywiście część z nich nie będzie wydana przed HS bo to raczej projekt na 2021, ale cześć z pewnością będzie (lub już po wydaniu), więc możliwość budowania WL projektu biorąc pod uwagę w/w, raczej perspektywiczna, żeby nie powiedzieć bardzo perspektywiczna. Grupa 4-5k do czerwca br, jak najbardziej możliwa (Johnzje - pewnie będzie raportował - z góry dzięki).

Żebyśmy nie wylewali zbyt dużo miodu, etc - jeszcze 3-6M miesięcy temu narzekaliśmy na brak działań w CFG, dzisiaj masz taką sytuację, że:

(1): bilans został ładnie wyczyszczony po wcześniejszej ekipie (bez problemu jeżeliby chcieli wykazać ZN to by to zrobili w danym kwartale spisania (3Q) - zobaczymy co będzie w 4Q, ale zakładam, że biorąc pod uwagę program motywacyjny jaki ustanowili i warunki brzegowe, to musi być do jakiegoś osiągnięcia przez Prezesa, a jeżeli tak to możemy się wszyscy zaskoczyć/zdziwić po wynikach 4Q/rocznych),
(2): spłacona część pożyczek (zmniejszenie bieżących kosztów finansowych działalności spółki plus, co ważniejsze w mojej ocenie, spłacenie pożyczek części akcjonariuszy zaangażowanych w spółkę, z wygasającym lock-upem - bardzo pozytywne !!!), oraz wydłużenie okresu finalnej spłaty,
(3): rozwój portfolio, ewidentnie w mojej opinii, masz rozwój/umożliwienie czerpania z najlepszych projektów GK PLW:
- ACS promo z UBOT
- HFC promo z HF
- BOE - ewidentne położenie nacisku na budowanie portfolio wydawcy/rozpoznawalności CFG, + BOE, jako projekty z typu gier strategicznych (szczerze, szkoda, że nie ma nowych info nt. postępów, daty wydania), realnie bez $ dla spółki (choć byłoby rewelacyjnie jakby Prezes ugrał z 5-10% dla CFG - do negocjacji / do roboty :) ), ale z potencjałem na przyszłość (ewentualne wydaniem kolejnych strategii na tej bazie) --> co potwierdza w/w założenie budowanie pozycji wydawcy CFG - ostatnia niezapowiedziana / odsłonięta 5dni przed premierą, Spellsword - dla przypomnienia, CDR też wydawał karcianki...
- CH1986 - ewidentne nastawienie pod Mr. Prepper-a
- Bandit - liczę, że chłopaki tego nie spierdzielą, dla mnie jeden z większych potencjalnych projektów do wydania
- o Postal-u nie piszę,
- PIT - do rozwoju, pytanie czy Gladiator na aktualnościach Prezesa ma coś wspólnego z tytułem, jeżeli nie i oddzielny, to naprawdę kolejny ciekawy tytuł (pytanie jakie story / gameplay)
- FOG - potencjalny survival, dalej czekamy na info, co i jak
- Heist, bez komentarza, nawet po budowaniu WL, chyba do "odstrzału" / odstawienia, choć na NS nie wiem czy nie byłoby to całkiem ciekawe (może wydanie z ULT ? )
- Game Jam - coś, się powinno z tego "urodzić"

Biorąc pod uwagę powyższe (miała być krótka odpowiedź nt. potencjału HS-a, z góry sorrki), ale cóż wyszło trochę dłużej - bez wspominania o HW 2, PD2, planszówkach, etc., PLN 36 mln wyceny CFG, zważywszy na w/w, plus wyceny innych jedno-strzałów gamingowych, podsumowując, bez komentarza, kpina.... Merytorycznie, jeżeli ktoś/coś, chętnie. Pzdr !

Dodaj odpowiedź

Temat postu jest wymagany. Temat postu może zawierać min. 2 znaki. Temat postu może zawierać max. 72 znaki.
Treść postu jest wymagana. Treść postu może zawierać min. 2 znaki.
Pole Autor jest wymagane. Pole Autor musi zawierać min. 2 znaki. Pole Autor musi zawierać max. 30 znaków. Pole Autor może zawierać tylko litery, cyfry oraz znaki _ i -.

Treści na Forum Bankier.pl publikowane są przez użytkowników portalu i nie są autoryzowane przez Redakcję przed publikacją... Bankier.pl nie ponosi odpowiedzialności za informacje publikowane na Forum, szczególnie fałszywe lub nierzetelne, które mogą wprowadzać w błąd w zakresie decyzji inwestycyjnych w myśl art. 39 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o obrocie instrumentami finansowymi. Przypominamy, że Forum stanowi platformę wymiany opinii. Każda informacja wpływająca na decyzje inwestycyjne pozyskana przez Forum, powinna być w interesie inwestora, zweryfikowana w innym źródle.